OdmładzanieNaSurowo,  Przepisy

Majonez z nerkowców

Potrzebne nam produkty to:

  • 3/4 szklanki nerkowców – namoczonych przez minimum 4 godziny
  • ocet jabłkowy niepasteryzowany x 4 łyżki
  • 3 łyżki sosu sojowego naturalnie fermentowanego (Kikkoman)
  • olej tłoczony na zimno x 6 łyżek
  • syrop z agawy x 1 łyżka
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • około 3/4 szklanki wody
  • *opcjonalnie: 1 łyżeczka musztardy
  • *opcjonalnie: 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

  1. Wszystko miksujemy, stopniowo dodajemy wody aż do uzyskania konsystencji majonezu
  2. Przechowujemy w lodówce, w zamkniętym szczelnie szklanym pojemniku lub słoiku

*tip użytkownika: ORZECHY, STRĄCZKI I PŁATKI najlepiej NAMOCZYĆ PRZEZ NOC.
bon appetit

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *