Potrzebne nam produkty to:
- 3/4 szklanki nerkowców – namoczonych przez minimum 4 godziny
- ocet jabłkowy niepasteryzowany x 4 łyżki
- 3 łyżki sosu sojowego naturalnie fermentowanego (Kikkoman)
- olej tłoczony na zimno x 6 łyżek
- syrop z agawy x 1 łyżka
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
- około 3/4 szklanki wody
- *opcjonalnie: 1 łyżeczka musztardy
- *opcjonalnie: 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
- Wszystko miksujemy, stopniowo dodajemy wody aż do uzyskania konsystencji majonezu
- Przechowujemy w lodówce, w zamkniętym szczelnie szklanym pojemniku lub słoiku
*tip użytkownika: ORZECHY, STRĄCZKI I PŁATKI najlepiej NAMOCZYĆ PRZEZ NOC.
bon appetit
Zobacz również
5 maja, 2021
Jeden komentarz
Weronika
Kolejne odkrycie i strzał w 10, ale pycha 😋