
Krem kalfiarowo-brokułowy – post dr.Dąbrowskiej
Potrzebne nam produkty to:
- baza na zupę / bulion wege
- średni kalafior
- duży brokuł
- por
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
- warzywa myjemy, dzielimy na różyczki
- por kroimy na kilka mniejszych kawałków
- wszystko wkładamy do garnka i zalewamy bulionem wege
- gotujemy około 30 minut
- całość najlepiej odstawić i ostudzić przed blendowaniem ale nie jest to warunek konieczny (w zależności od blendera – ja używam NutriBullet więc odstawiam aby ostygło)
- blendujemy WSZYSTKO: wypełniamy kielich blendera warzywami i dolewamy do tego wywaru z garnka – nie za dużo aby otrzymać oczekiwaną gęstość kremu
- po zblendowaniu podgrzewamy w garnku mieszając
- doprawiamy pieprzem i solą do smaku
Życzę smacznego i oczywiście dajcie znać w komentarzach czy Wam smakowało.

